Krátké zprávy

Výměna oken

oknoVýměna oken

Upozorňujeme, že od úterý 18.6.2019 začnou na Hlavní budově domova stavební práce – bude probíhat postupná výměna oken. Práce začnou v horním patře budovy, poté budou pokračovat do dolního patra a na „Opatství“. Žádáme všechny o zvýšenou opatrnost a také pochopení, pokud bude v průběhu prací zvýšená prašnost nebo hlučnost. Děkujeme.

Hledáme nové pracovníky

hledáme pracovníkyHledáme nové pracovníky

Charitní domov Moravec v současné době nabízí dvě volná pracovní místa. Bližší informace jsou uvedeny na naší webové stránce v odkazech: O nás – Pracovní příležitosti – Volná pracovní místa.                                               V případě zájmu nás neváhejte kontaktovat.

Ovečky

ovečky fotoOvečky

Dle původního záměru se do ohrady v areálu domova nastěhovaly i dvě ovečky, které nám zapůjčil chovatel z Moraveckých Janovic - děkujeme.                                  Sdílí tak společný výběh s již dříve darovanými kozami. Věříme, že svojí přítomností budou zvířata těšit všechny ty, kteří v domově pobývají nebo jej navštíví.

Oslava Dne seniorů

IMG 20190528_141936_copyOslava Dne seniorů

Také v letošním roce, konkrétně 28.5.2019, proběhlo tradiční slavnostní setkání k příležitosti Dne seniorů – oslava tentokrát proběhla v kulturním domě v Novém Městě            na Moravě. Účastnili se jí rovněž i někteří klienti našeho domova. Kulturní program i průběh setkání se všem moc líbil, rádi se tak zúčastníme i v roce příštím…

Český den proti rakovině 2019

Kyticka 2019Český den proti rakovině 2019           (23. ročník)

Ve středu 15. května 2019 pořádá Liga proti rakovině Praha tradiční veřejnou sbírku. K aktivní pomoci          se jako dobrovolníci přihlásili i žáci 9. ročníku                ZŠ Bobrová. Ti navštíví klienty našeho domova           a nabídnou jim možnost zakoupení kytičky měsíčku lékařského, a tím se také podílet na získání finančních prostředků na boj proti rakovině. Tato akce proběhne v domově poprvé. U klientů se již nyní setkává s kladným ohlasem, vítají své zapojení a přispění        pro dobrou věc.

Oprava bezbariérového vchodu do Hlavní budovy

bezbariérový vchod_od_prádelny Oprava bezbariérového vchodu do Hlavní budovy

Upozorňujeme, že od čtvrtku 9.5.2019 bude probíhat oprava vchodu do Hlavní budovy u výtahu, která potrvá asi jeden týden. Bezbariérový přístup do této budovy tak bude pouze zadem, od prádelny domova (průchod dvorem mezi Ředitelstvím a Hlavní budovou, kolem prádelny a přes jídelnu Hlavní budovy – viz ilustrační foto).

Děkujeme za pochopení.

Čarodějnice - setkání 30.4.2019

čarodějnice 2019 Čarodějnice – setkání 30.4.2019

Poslední dubnový den proběhly i v domově oslavy s čarodějnickým tématem. Počasí nepřálo  venkovní akci, proto se setkání uskutečnila ve vnitřních prostorách domova. Klienti si společně zazpívali, grilovaly se buřty,        a dopoledne tak proběhlo ve veselé náladě.

Fotografie z Louisina domu si můžete prohlédnout              ve Fotogalerii na našich stránkách.