Krátké zprávy

Hledáme nového pracovníka - aktuálně

hledáme pracovníkyHledáme nové pracovníky

Charitní domov Moravec v současné době nabízí volná pracovní místa na pozicích Pracovník v sociálních službách (pečovatel/ pečovatelka) a Kuchař/ kuchařka                          (popř. pomocný kuchař). Bližší informace jsou uvedeny        na naší webové stránce v odkazech: O nás – Pracovní příležitosti – Volná pracovní místa.                                          V případě zájmu nás neváhejte co nejdříve kontaktovat.

Úprava režimu návštěv v CHDM platná od 17.8.2022

respirátor -_vstup_copy_copyÚprava režimu návštěv v Charitním Domově Moravec platná od 17.8.2022

Od 17.8.2022 žádáme návštěvníky Domova o používání respirátoru nebo nanoroušky po celou dobu návštěvy            u seniora. Pokud je klient Domova v izolaci (tedy je covid pozitivní), pak u něj nejsou návštěvy povoleny.                                                                             Toto opatření se netýká pouze klientů v terminálním stadiu                                                           po předchozí domluvě s personálem Domova (zdravotním                                                           personálem nebo vedoucím sociálního úseku příslušné                                                                 budovy).                                                                                                                                           Děkujeme, že daná pravidla dodržujete.

Požární cvičení na Louisině domě

IMG 9727Požární cvičení na Louisině domě

Využili jsme probíhající rekonstrukce na Louisině domě          a spojili ji s požárním cvičením, které proběhlo 17.5.2022. Účastnilo se jej pět profesionálních i dobrovolných jednotek hasičů, a to z Velkého Meziříčí, Křižanova, Bobrové, Moravce a Strážku. Figuranti určení k evakuaci byli z řad pracovníků Domova. Všem, kteří se do této zajímavé                                                                   a poučné akce zapojili, děkujeme. Více fotografií najdete                                                               v odkazu Fotogalerie - Mimořádné akce.

Ukončení povinnosti nosit respirátor

konec povinnosti_nosit_respirátorUkončení povinnosti nosit respirátor

Dnešním dnem, tedy od 5.5.2022, je ukončena povinnost nosit v prostředí domova pro seniory respirátor. Toto ukončení epidemického opatření se týká pracovníků              i návštěv Domova. I nadále žádáme všechny osoby, které do Domova vstupují, o ohleduplnost a pokud mají příznaky respiračního omezení, aby se návštěv neúčastnily. Děkujeme.

Stavební práce ve vnitřních prostorách Louisina domu

rekonstrukce vnitřních_prostor_Louisina_domuStavební práce ve vnitřních prostorách Louisina domu

Od 2.5.2022 začnou ve vnitřních prostorách Louisina domu rozsáhlé stavební práce týkající se výměny elektroinstalace, rozvodů signalizace a TV kabelů, požárních hlásičů, úpravy toalet aj. Práce budou probíhat ve třech etapách, nejprve v prvním patře domu, poté po částech v přízemí. Vyžádají                                                            si vyklizení těchto prostor, ubytovaní klienti se z tohoto                                                                  důvodu budou muset přesunout do jiných pokojů a později                                                            i do společných prostor budovy (do jídelny či kaple), někteří                                                          najdou dočasné ubytování na Hlavní budově. Délka                                                                      stavebních úprav je odhadována na 3 až 4 měsíce.                                                                      Děkujeme všem, kterých se tato náročná a nezbytná                                                                    rekonstrukce bude dotýkat, za jejich trpělivost a pochopení.

Velikonoční svátky

velikonoce 2022_-_2Velikonoční svátky

Přejeme všem klientům, jejich blízkým i pracovníkům Domova radostné velikonoční svátky, prožité ve zdraví        a požehnání.

Velikonoční přání a hry od dětí

IMG 20220413_122541_resized_20220413_122553544Velikonoční přání a hry od dětí

K velikonočním svátkům podarovaly klienty Domova        děti z prvního stupně základních škol ve Velkém Meziříčí, Školní 2055 a I. ZŠ  Nové Město na Moravě, Vratislavovo náměstí 124, nádhernými přáními, výrobky pro potěšení       i hrami k procvičení motoriky a smyslů. K nahlédnutí jsou v naší Fotogalerii. Dětem i paním učitelkám děkujeme, opět do Domova vnesly více jarní nálady a potěšení.