Aktuálně

Krátké zprávy

pravidla návštěv_od_8.7.2020Změna v pravidlech pro průběh návštěv CHDM platná od 8.7.2020

Na základě nově vydaného mimořádného opatření Ministerstva zdravotnictví aktualizujeme pravidla pro průběh návštěv v domově, a to s platností od 8.7.2020. Nedochází k žádným významným změnám, přesto žádáme návštěvníky, aby se s pravidly seznámili (viz níže vložený soubor) a dodržovali je. Děkujeme.

pdf Pravidla návštěv v CHDM platná od 8.7.2020

upozornění -_návštěvy_od_1.7.2020Nová pravidla návštěv v Charitním domově Moravec platná od 1.7.2020

Žádáme všechny osoby, které mají zájem navštívit v domově své blízké, aby se seznámili se změnou v pravidlech pro průběh návštěv. Od 1. 7. 2020 není nutná telefonická rezervace času návštěvy. Další regulace              a povinnosti návštěv zůstávají (viz níže vložený soubor). Děkujeme za jejich respektování.

pdfPravidla návštěv v CHDM platná od 1.7.2020

dárečky od_dětí_3Potěšení od dětí ze ZŠ Školní, Velké Meziříčí

Opět k nám dorazila paní učitelka Jitka Prášková ze ZŠ Školní, Velké Meziříčí, kde děti pod jejím vedením vyrobily pro naše klienty dárečky k rozveselení. Přestože tak, jako v mnohých dalších domovech pro seniory, i u nás v posledních měsících zažíváme těžké časy, úsměv na tváři babičkám a dědečkům děti vykouzlily vytvořením přání,                                                                nádherných květinek a dalších výrobků. Dárečky jsme přijali                                                          a našim klientům předali. Měli obrovskou radost.                                                                            Samozřejmě by se s dětmi raději setkali osobně, ale to                                                                  bohužel ještě není v současné situaci možné. Už se všichni                                                          moc těšíme na společné setkání.

obnovení návštěvObnovení možnosti návštěv v domově

V návaznosti na vládní Plán rozvolnění opatření přijatých v souvislosti s řešením pandemie v oblasti sociálních služeb dochází v našem zařízení, a to od pondělí 25. 5. 2020,          k obnově možnosti návštěv. Dovolujeme si Vás upozornit, že návštěvy jsou možné pouze za podmínky dodržování přísných preventivních opatření:

pdfPravidla návštěv v CHDM platná od 25.5.2020

pdfDotazník návštěvníka zařízení k nemoci COVID-19

stravnéZměna výše úhrad stravného - platná            od 1.6.2020

Od 1.6.2020 dochází ke změně úhrady pro klienty Charitního domova Moravec, a to v navýšení úhrady          za stravné. V souvislosti se zvyšováním cen potravin se zvyšují i ceny odebíraných jídel (k poslednímu navýšení cen stravného došlo v CHDM k 1.1.2017 – od té doby jsou                                                                  diametrálně odlišné ceny spotřebního koše).                                                                                  Denní sazba za stravu se zvyšuje v případě racionální                                                                  stravy a stravy s omezením tuků z dosavadních 143,- Kč                                                              na 155,- Kč, v případě diabetické stravy a diabetické stravy                                                          s omezením tuků z 155,- Kč na 165,- Kč (bližší přehled                                                                výše úhrad najdete na těchto stránkách v odkazu O nás –                                                            Dokumenty ke stažení - Příloha č. 1 k Domovnímu řádu                                                                platná od 1.6.2020).

videohovorVideohovory - SKYPE, MESSENGER, WHATSAPP

V návaznosti na státem nařízená opatření si uvědomujeme, že tato situace je nepříjemná pro naše klienty, stejně jako pro Vás, jejich blízké, kdy všem chybí tolik potřebná komunikace. Z tohoto důvodu jsme zřídili možnost videohovorů prostřednictvím aplikací SKYPE,                                                                                MESSENGER nebo WHATSAPP.                                                                                                  Videohovor je možné sjednat prostřednictvím formuláře                                                                na webu www.ahojbabi.cz, kde vyberete příslušnou budovu                                                          a vyberete vyhovující čas. V případě nejasností můžete                                                                o pomoc a radu kontaktovat sociální pracovníky:                                                                            - Michaela Brožová, DiS. – 777 101 891,                                                                                        Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. nebo                                                                                                  - Bc. Jana Křepelková, DiS. – 775 884 439,                                                                                    Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. , kteří Vám ochotně poradí                                                            a vysvětlí uvedený systém.                                                                                                              Aby se dostalo na všechny, prosíme, respektujte maximální                                                          dobu hovoru 20 min.

Číst více...

my všichni_děkujeme_-_foto_4My všichni posíláme velké díky

Všichni zaměstnanci posílají opět velké díky za další dary předané našemu Domovu. Stále se hlásí lidé, kteří na nás myslí a chtějí pomoci, vozí nebo posílají vlastnoručně ušité roušky (ZŠ a MŠ z Křídel, z Nedvědice, Suspect Animal, …). Jsou před námi dlouhé týdny - a obáváme se, že i měsíce, takže se hodí doslova každý kus. Děkujeme ale nejen                                                                    za roušky, ale i za další dary a vlastně jakoukoli materiální                                                            i nemateriální podporu a povzbuzující vzkazy. Obrovská                                                                vlna solidarity a pomoci, kterou nás zahrnujete, je opravdu                                                            neskutečná a my děkujeme všem, kteří nám pomáháte!

Číst více...