Aktuálně

Krátké zprávy

vánoční strom_2020Vánoční strom v Domově

Začátek adventní doby jsme v Charitním domově Moravec připomněli rozsvícením vánočního stromu. Letos bohužel v tichosti, bez účasti klientů, zaměstnanců Domova                i návštěv… doufáme, že se v příštích letech budeme moci vrátit ke společnému předvánočnímu setkání, které v Domově bývá zvykem.                                                    Naše poděkování i po dvou letech míří k organizaci                                                                        FreeRun Helps, díky jejichž sbírce jsme získali krásné                                                                  osvětlení, které náš strom zdobí. Jejich dar těší všechny,                                                              kteří  v Domově pobývají, a to je v současné nelehké době,                                                          více jak jindy, důležité.                                                                                                                    Přejeme klidný Advent.

Poděkování pracovníkům_CHDM_-_růžePoděkování pracovníkům Domova

Charitní Domov Moravec obdržel velmi milý dar                      od paní Marie Drdlové, matrikářky obce Bobrová -                  - pracovníkům Domova věnovala jako poděkování                za jejich činnost 80 nádherných růží!                            Tohoto obdarování si velmi ceníme. Každý z pracovníků        si s květinou domů ponese i radost a pocit, že péče              o potřebné, kterou zajišťuje, má i takto nečekané a krásné uznání.                                                                                    Paní Drdlové děkujeme.

JVJežíškova vnoučata 2020

Také v letošním roce je Charitní domov Moravec zapojený do projektu Českého rozhlasu Ježíškova vnoučata. Doufáme, že se od dobrovolných dárců podaří potěšit ty z klientů, kteří vyjádřili své přání. Uplynulé ročníky této akce se setkaly s velkým zájmem veřejnosti a my dárcům            ze srdce děkujeme.                                                            V Domově se začínáme chystat na adventní čas. Hlavním přáním pro nadcházející svátky bude zejména možnost opětovného setkávání se klientů s jejich blízkými a věříme, že bude splněno…

zelené srdceAktuální situace v Domově v souvislosti s nákazou Covid-19 – 18.11.2020

S radostí můžeme oznámit, že nyní, v polovině listopadu 2020, není v našem Domově žádný klient, který by se potýkal s nákazou Covid-19. Z pracovníků jsou v karanténě nebo pracovní neschopnosti 3 osoby.                        Uplynulé týdny byly extrémně náročné, přesto se nám je podařilo díky vysokému pracovnímu nasazení našich zaměstnanců, vypomáhajícím dobrovolníkům a externím pracovníkům zvládnout. Za jejich nadstandardní aktivitu                                                                i udržení si optimismu v takto nelehkém období jim velmi                                                              děkujeme!                                                                                                                                         V současné době v Domově probíhá povinné pravidelné                                                               plošné testování antigenními testy, které provádí náš                                                                     vyškolený zdravotní personál. I nadále jsou dodržována                                                               zvýšená preventivní hygienická opatření, vytvořené Covid                                                             zóny ale již mohly být zrušeny a klienti se vrátili zpět                                                                     na své původní pokoje.                                                                                                                   Doufáme, že se nám v Domově podaří udržet bezpečné                                                               prostředí a co nejdříve zde budeme moci přivítat                                                                           i návštěvy, které klientům velmi chybí.                                                                                             O změnách a uvolňování stávajících opatření Vás budeme                                                           vždy co nejrychleji informovat.                                                                                                         Ještě jednou děkujeme všem, kteří se v těžkých                                                                           podmínkách podíleli na zajištění chodu domova a potřebné                                                           péče o klienty.

Covid -_obrázekCharitní domov Moravec eviduje pozitivitu COVID-19

Oznamujeme, že se k nám do Domova dostala nákaza Covid-19. Na základě plošného testování byla odhalena pozitivita u některých zaměstnanců i klientů Domova. Důležité je, že téměř většina nemocných má buď mírný průběh, nebo jsou zcela bez příznaků. Rodiny pozitivně                                                                testovaných klientů byly informovány o průběhu                                                                            onemocnění a přijatých karanténních opatřeních.                                                                          Informace o zdravotním stavu klientů podává:                                                                                Vedoucí zdravotního úseku - Bc. Dana Zitterbartová, Dis.,                                                            tel. 778 767 263.

zákaz návštěvZákaz návštěv v domově – od 1.10.2020

Od 1.10.2020 až do odvolání bude z nařízení vedení domova v souvislosti s aktuálním vývojem epidemiologické situace Charitní domov Moravec uzavřen pro vstup rodinných příslušníků klientů a veřejnosti. Zároveň našim klientům doporučujeme, aby neopouštěli areál domova. Zákaz návštěv se netýká blízkých u těch klientů, kteří by se nacházeli v terminálním stádiu.                                                V případě potřeby Vám rádi zajistíme telefonický kontakt        s Vašimi blízkými na telefonních číslech:                                                                                       Sesterna Hlavní budova: 566 809 109                                                                                           Sesterna Louisin dům:     566 809 118                                                                                           Sesterna Novostavba:      566 809 114.                                                                                           Využít můžete i videohovorů (podrobnosti jsou uvedeny                                                                v článku „Videohovory - SKYPE, MESSENGER,                                                                            WHATSAPP“ z května tohoto roku v Krátkých zprávách).                                                              Videohovory objednávejte u Mgr. Svobodové,                                                                                tel. 604 999 276 nebo 566 809 104.                                                                                                Snažíme se všemi způsoby ochránit zdraví klientů                                                                         i pracovníků zařízení. Děkujeme za pochopení                                                                               a respektování opatření.

IMG 20200930_065646_-_xDopisy a obrázky od dětí ze ZŠ Bory

Žáci 5. až 9. třídy ze základní školy Bory se pod vedením paní učitelek Musilové, Aubusové a Maláškové zapojili        do akce „Malujeme seniorům“ a do našeho domova klientům poslali 65 krásných obrázků doplněných citátem                    a 16 dopisů, které děti vytvořily. To vše s přáním, aby vnesly do jejich dní trochu barevné energie a radosti… Podívejte se na některé z nich ve Fotogalerii.                                                                                                      Jménem pracovníků i klientů domova všem velmi                                                                          děkujeme. Skutečně nás potěšili.