Aktuálně

Krátké zprávy

Louisin dům_2Zahradní úprava okolo Louisina domu

Od 5.8.2019 začne v areálu domova u Louisina domu úprava okolní zahrady. Nejprve proběhnou stavební práce, kdy bude vybudováno parkoviště a přilehlé cesty, poté bude osázena samotná zahrada. Veškeré práce by měly zabrat asi 2 měsíce a budou spojeny s pohybem techniky, možným hlukem i prašností, prosíme tedy o trpělivost a zvýšenou opatrnost. Naším záměrem je vytvořit pěkné a funkční prostředí, ve kterém by klienti i jejich návštěvy mohli trávit svůj společný čas a věříme, že se výsledná podoba zahrady u této historické budovy bude líbit.

telefonování pevná_linkaTelefonování zdarma

V rámci zvyšování kvality poskytované služby pro klienty našeho domova jim je nově umožněno telefonování z pevné linky domova bez poplatku - zdarma, a to v rámci místních    i meziměstských hovorů a také do všech mobilních sítí v České republice.                                                                    Budeme rádi, pokud tato služba klientům napomůže udržovat kontakty s jejich rodinami a blízkými osobami.

prádelnaRekonstrukce prádelny

V průběhu měsíců března a dubna 2019 proběhla v domově dlouho plánovaná rekonstrukce prádelny. Došlo k celkové úpravě prostředí, včetně vybudování nové plynové přípojky a odtahu. Byly pořízeny velkokapacitní pračka a sušička. Tato nákladná přestavba pomohla vytvořit pracoviště odpovídající potřebám provozu našeho domova.

oknoVýměna oken

Upozorňujeme, že od úterý 18.6.2019 začnou na Hlavní budově domova stavební práce – bude probíhat postupná výměna oken. Práce začnou v horním patře budovy, poté budou pokračovat do dolního patra a na „Opatství“. Žádáme všechny o zvýšenou opatrnost a také pochopení, pokud bude v průběhu prací zvýšená prašnost nebo hlučnost. Děkujeme.

ovečky fotoOvečky

Dle původního záměru se do ohrady v areálu domova nastěhovaly i dvě ovečky, které nám zapůjčil chovatel z Moraveckých Janovic - děkujeme.                                  Sdílí tak společný výběh s již dříve darovanými kozami. Věříme, že svojí přítomností budou zvířata těšit všechny ty, kteří v domově pobývají nebo jej navštíví.

IMG 20190528_141936_copyOslava Dne seniorů

Také v letošním roce, konkrétně 28.5.2019, proběhlo tradiční slavnostní setkání k příležitosti Dne seniorů – oslava tentokrát proběhla v kulturním domě v Novém Městě            na Moravě. Účastnili se jí rovněž i někteří klienti našeho domova. Kulturní program i průběh setkání se všem moc líbil, rádi se tak zúčastníme i v roce příštím…

Kyticka 2019Český den proti rakovině 2019           (23. ročník)

Ve středu 15. května 2019 pořádá Liga proti rakovině Praha tradiční veřejnou sbírku. K aktivní pomoci          se jako dobrovolníci přihlásili i žáci 9. ročníku                ZŠ Bobrová. Ti navštíví klienty našeho domova           a nabídnou jim možnost zakoupení kytičky měsíčku lékařského, a tím se také podílet na získání finančních prostředků na boj proti rakovině. Tato akce proběhne v domově poprvé. U klientů se již nyní setkává s kladným ohlasem, vítají své zapojení a přispění        pro dobrou věc.