Poskytované služby.. - UBYTOVÁNÍ, STRAVOVÁNÍ

UBYTOVÁNÍ

Charitní domov je rozdělen na tři budovy (Hlavní budovu, Louisin dům a Novostavbu). Bezbariérové jsou všechny domy, vyjma Novostavby, kde je vstup do budovy řešen pouze po schodech a nájezdové plošině.

Klienti charitního domova jsou ubytováni na jednolůžkových nebo dvoulůžkových pokojích.

Pokoje jsou vybaveny nábytkem charitního domova: elektrické polohovatelné lůžko, stůl, židle, noční stolek, šatní skříně, dále pak dorozumívacím zařízením a přípojkou pro televizi. Z naší strany je velmi vítáno dovybavení pokoje předměty, které jsou klientovi blízké (křeslo, lampička, obrazy, aj.), či elektrospotřebiči (poplatky za půjčení těchto elektrospotřebičů si hradí každý klient ze svých prostředků).

Stavební úprava domů prozatím nedovoluje, aby na pokojích byla koupelna a WC, proto jsou toalety a koupelny společné na chodbách.

Ve všech domech jsou k dispozici osobní nebo lůžkové výtahy.

Veškeré lůžkoviny a ložní prádlo jsou majetkem charitního domova. Klienti mají k dispozici lednice ve společenských prostorách charitního domova, kde si ukládají potraviny, které snadno podléhají zkáze.

K dispozici jsou i víceúčelové místnosti jako jídelna, společenská místnost, kaple, travnaté prostranství.

Ubytování dále zahrnuje topení; teplou a studenou vodu; elektrický proud; také úklid; praní, žehlení a drobné opravy ložního a osobního prádla či ošacení; drobné opravy na pokoji.

• Louisin dům

Nejstarší budovou je Louisin dům, kde je v pěti jednolůžkových pokojích a dvanácti dvojlůžkových pokojích ubytováno 29 klientů. Budova je dvoupatrová, bezbariérová, velmi prostorná a útulná. V prvním patře je kaple, zasvěcená sv. Karlu Boromejskému, a jídelna.

• Hlavní budova

Druhou nejstarší budovou je Hlavní budova. Je to budova bývalého Sanatoria. Ve dvacetisedmi jednolůžkových pokojích a šesti dvojlůžkových pokojích je ubytováno 39 klientů. Budova je dvoupatrová, bezbariérová, s bočním křídlem. V prvním patře je kaple zasvěcená sv. archandělu Rafaelu. V bočním křídle je velká jídelna pro klienty.

• Novostavba

Třetí dům má název Novostavba. V budově je 18 jednolůžkových pokojů. Budova je třípatrová, na každém patře je venkovní terasa. Tato budova není bezbariérová, proto zde mohou být ubytováni pouze chodící a relativně samostatní klienti.

STRAVOVÁNÍ

Stravování v charitním domově je poskytováno podle zásad zdravé výživy a svým složením, množstvím a úpravou je přizpůsobeno věku a zdravotnímu stavu klientů. Strava je připravována v kuchyni charitního domova a skládá se ze tří hlavních jídel denně (snídaně, oběda, večeře) a svačinek.

V charitním domově nabízíme stravu základní neboli racionální, diabetickou a s omezením tuků, v konzistenci celá, krájená dále jinak mechanicky upravená strava nebo strava do sondy. Další výživové potřeby jsou řešeny individuálně.

Skladba stravy se řídí jídelním lístkem, který je sestavován nutriční terapeutkou a vedoucí kuchařkou. Strava je rozepisována na 1 měsíc dopředu. Jídelníček je vyvěšen na všech jídelnách a chodbách.  Stravování probíhá v jídelnách jednotlivých domů. Těm, kteří se ze zdravotních či jiných důvodů nemohou dostavit do jídelny, je strava podávána na pokoji.

Aktuální jídelní lístky:

pdf 351 kB  -  Jídelní lísetek od 4. 9. 2017 do 10. 9. 2017