SPOLUPRACUJEME

• Domácí hospicová péče oblastní charity Žďár nad Sázavou

V rámci spolupráce hospicové hnutí zajišťuje odbornou paliativní péči klientů v terminálním stadiu života, zajišťuje doprovázení.

Práce hospicové péče oblastní charity si nesmírně vážíme a za spolupráci s našimi klienty děkujeme! Nejednou pomohli pracovníci oblastní charity od bolesti a opuštěnosti v posledních chvílích života.

• Občanské sdružení Sirius Třebíč

Charitní domov spolupracuje s canisterapeutickým sdružením Sirius Třebíč, díky kterému v domově probíhá terapie za pomocí psa, tzv. canisterapie. Do charitního domova dochází pan Ing. Petr Ambrož s pejskem Carrie. Více se o jeho návštěvách můžete dozvědět v odkazu níže:

• Ing. Jana Mašterová

Za klienty do charitního domova dochází i Ing. Jana Mašterová, která zkoušku canisterapeuta a jejich canisterapeutických pejsků (Joy a Rose) skládala pod organizací Canisterapeutické sdružení Jižní Morava.

Kontakt mezi zvířetem a seniorem zmírňuje pocit osamělosti a společenské izolace. Canisterapie probíhá častěji u klientů imobilních, kteří mají omezený kontakt s ostatními klienty (vzhledem k jejich zdravotnímu stavu či omezenému pohybu). Personál se zúčastňuje tohoto setkání klientů s pejskem, pomáhá s otočením nebo posazením klienta, aby měl přímý kontakt s canisterapeutickým týmem. Klient má možnost se zvířetem komunikovat, krmit jej, hladit apod. Tato setkání jsou pro naše klienty vždy velkým přínosem a dlouho o něm povídají.

• Střední odborná škola Nové Město na Moravě

Charitní domov umožňuje realizaci praktického vyučování studentů oboru Ošetřovatelství, kvalifikovaní zaměstnanci pomáhají s vedením praktického vyučování.

• Obec Moravec

• Schola Osová Bitýška